dimarts, 17 de juliol del 2012

Les coses que ens fan feliços


“Les persones més felices no són les que tenen el millor de qualsevol cosa, són les que de qualsevol cosa en fan el millor”.


Aquesta frase que volta per les xarxes socials i que ha compartit avui mateix la Marta m'ha motivat a escriure sobre les coses que ens fan feliços i les que no.

A vegades pensem que els bens materials (entre ells els diners) ens fan feliços quan en realitat només són un mitjà per aconseguir-ho. Treballar pels bens materials que ens permetin aconseguir allò que realment ens fa feliç és correcte; el problema arriba quan confonem el mitjà amb l'objectiu i ens creiem que en realitat són ells els que ens fan feliços. En aquest moment podem deixar de lluitar per l'objectiu (la felicitat) i passar a lluitar pel mitjà (els bens materials) i llavors estem perduts.

Els bens materials no són la felicitat, poden ser un mitjà per aconseguir-la, però si ens confonem ens poden provocar l'efecte contrari perquè no són gratis, cal pagar un peatge per aconseguir-los. I si el que hem de pagar va en detriment de la nostra felicitat ja estem venuts.

Per això pren tot el sentit la frase de l'inici. No cal que tinguem el millor de qualsevol cosa per ser feliços perquè tenir-ho tot no és el que ens fa feliços. Aprendre a treure-li el millor de cada cosa que tenim és el que ens farà feliç.
O no és cert que les persones felices són les que poden treure el millor de cada cosa?

6 comentaris:

Pau Mir ha dit...

gran tema la felicitat... penso que existeixen "moments" de felicitat, aquells en els que estàs a gust, bé i sense pensar en neguits que te l'espatllin, la felicitat continuada no ha de poder existir, ja que desapareixeria per pura escasedat de contrast.. cal saber que són moments infeliços per saber que en tens de feliços... cadascú pot gaudir d'aquests grans moments de diferents maneres, pot ser la qüestió és procurar tenir-los sovint.. :), els diners, la feina, haver-se d'espabilar d'una manera o altra, són mitjans de sobreviure, que és l'única manera de trobar moments feliços.. salut!

toni rius ha dit...

Gràcies pel comentari Pau.
Tens tota la raó, ens calen moment infeliços per saber gaudir dels moments feliços.

Toni

Anònim ha dit...

"Només posseiexes alló que no pots perdre en un naufragi" Proverbi hindú

toni rius ha dit...

Aquesta l'apunto a l'apartat de frases.
Gràcies

joan callau ha dit...

http://youtu.be/Pa9lz7SV_7Q

Toni et passo un discurs magnífic del President de l'Urugai. Salut i alegria!!!

toni rius ha dit...

Moltes gràcies Joan, no l'havia escoltat i esta molt bé.
Preguntes i reflexions molt interessants sobre les quals hi hauríem de pensar més sovint en lloc de deixar-nos portar.

Molt inspirador.
Algun dia el penjo al blog.

Toni