dissabte, 12 de maig del 2012

Agafa l'escombra i balla

Si el destí existeix
no esperis que vingui,
surt a buscar-lo!


Si trenques amb la rutina, dius prou i t'aixeques, pots transformar una escombra en una guitarra i una cullera de fusta en un micròfon. Llavors l'energia apareix i t'adones que per fer coses extraordinàries només cal pensar coses extraordinàries i tenir un coratge extraordinari per fer-les, però no cal ser una persona extraordinària, la gent normal també ho podem fer.
Entre la idea i l'acció hi ha un pas que sovint és molt difícil de fer, perquè es una pas mental i cal tenir coratge. Diego Pastor va tenir una idea, la va sembrar i la va impulsar, i aquests avis d'Alcañiz van fer un pas endavant.


Desperta. Obre els ulls. Aixeca't. Camina. Corre. Salta. Riu. Balla. Canta. Estima. Imagina. Arrisca. Viu. Tot això s'encomana i ja no pots parar.
Diu Paulo Coelho: "Si penses que l'aventura és perillosa, prova la rutina. És mortal". I és veritat, a vegades fer un pas endavant i saltar és arriscat però quedar-se quiet ho és molt més. Passa que quedar-se quiet és en general més còmode i per això cal felicitar a aquells que són capaços, com els avis d'Alcañiz, de fer un pas endavant i dir: som-hi! I els demés almenys hem d'aplaudir-los i dir: sí senyor!

Ells ja ho han fet. Molts altres també ho han fet.
I tú, què esperes? Vinga, endavant, agafa l'escombra i balla.

7 comentaris:

Espe ha dit...

La primera que m'ha vingut al cap al llegir el títol, és la del lip dub d'anglès ballant amb una escombra, mentres escombraben el carrer i crec que la idea és una mica la mateixa, mou-te, escombra i treu fora el que ja no serveix. Felicitacions a aquests avis d'Alcañiz que saben molt bé el que es fa. I us convido a llegir un article, (jo ho vaig escoltar per la ràdio) sobre una nova iniciativa de l'Ies la Garrotxa amb un ambiciós projecte per estalviar en calefacció, i pel que vaig sentir amb molt d'èxit.
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/11/12/lies-garrotxa-automatitza-installacions-estalviar-calefaccio/528747.html

Isidre ha dit...

Hola Toni, sóc l'Isidre el profe d'Educació Física de Santa Coloma. Avui l'educació es un calaix de sastre on els que som sastres hem de fer de llenyadors i els que son de ciències han d'ensenyar lletres o exercir d'edudadors socials.
Per tant, aquest curs estic impartint l'assignatura d'educació éticocívica. Tot i la meva escasa preparació acadèmica per desenvolupar aquesta àrea no m'ha tocat cap més remei que posar-me d'avant els alumnes i desgranar, aprofundir i mirar al mon per procurar que uns continguts teòrics siguin el més reals, pràctics i aplicables possible.
Per tant, el magnífic text que acabo de llegir, amb tota seguretat, serà utilitzat a classe per analitzar-lo, reflexionar-hi, per aprendre coses de la vida, per pensar...

toni rius ha dit...

Hola Espe, mira no havia caigut en la similitud amb el libdub de l'institut i tens tota la raó, és una mica el mateix esperit. (Per cert, si algú no l'ha vist que vagi a www.santacolomaentransicio.blogspot.com i per allà el trobarà).
He mirat aquesta notícia de l'ies de la Garrotxa i és molt interessant. buscaré més informació perquè potser podríem fer alguna cosa.
Gràcies per compartir-ho

toni rius ha dit...

Hola Isidre,
me n'alegro molt si et pot ser útil, i a més em satisfà. És gratificant pensar que el que un fa pot servir a algú.
Segur que amb ànims i entusiasme te'n surts de conya a les classes, i és molt important transmetre aquestes actituds als joves. No sabeu lo important que és la vostra feina i lo poc que us la agraïm.
Moltes gràcies per compartir els teus pensaments aquí.

Lluís Bosch ha dit...

Hola Toni, caram, ens rerobem en la virtualitat -que resulta tan complicada com la realitat... Molt bo el blog. Vaig a investigar què han fet els avis d'Alcañiz (cada dia s'aprèn alguna cosa nova, i això també ens permet seguir existint).

toni rius ha dit...

Ei, Lluís
doncs sí, ens retrobem virtualment. Ja fa algun temps que et segueixo al mildimonis.
A vegades passen casualitats, les anem descobrint, ja n'anirem parlant.

Gràcies per comentar al meu blog.
Ah, jo quan sigui gran vull ser com els avis d'Alçañiz!

Lluís Bosch ha dit...

Hola de nou, Toni, a veure i seguim en contacte pels blogs. I no facis gaire cas dels Mil dimonis, que són una colla de collonades, i una forma de perdre el temps.
Com va la vida? Espero que el millor possible...
Salut i fins aviat, i ja m'explicaràs aquestes casualitats.
Per cert, quan sigui (més) gran, m'agradaria ser com els avis d'Alcañiz... o muntar una revolució a la residència.