diumenge, 6 de maig del 2012

Fascinant. Impressionant. Increïble.

És fascinant que músics com Bach, Grieg, Mendelssohn o Holst composin unes peces musicals com les que es van escoltar ahir a la nit al concert a Sant Magí de la Brufaganya.
Què hi deu passar al cap d'aquests compositors quan imaginen aquesta música? Com poden "inventar" aquestes peces que després interpretaran tants instruments simultàniament? Com és possible que en silenci imaginin melodies tan complexes que sortiran de desenes d'instruments a la vegada? Què hi deu haver dins el cervell de les persones que fa que puguin imaginar coses així?

És impressionant que joves músics com els de la Orquestra de Cambra CATmerata interpretin peces com les que es van escoltar en aquell concert. Quant esforç i quanta dedicació cal per sincronitzar dotze violins, tres violes i un contrabaix d'aquella manera? Com és possible que aquests joves interpretin amb tanta tècnica i passió? Què hi deu haver dins el cervell de les persones que fa que es puguin apassionar així?

És increïble que una eina formada per fusta i corda pugui fer uns sons tan melòdics com els que fan els instruments de corda.
Quants anys de perfeccionament dels instruments? Quantes hores i hores de pensar i pensar com es pot aconseguir un millor so? Com és possible que persones fabriquin aquests instruments tan precisos? Què hi deu haver dins el cervell de les persones que fa que es puguin inventar coses així?

Si les persones som capaces de fer coses com imaginar i interpretar música com aquesta, o inventar instruments com aquests, hem de ser capaços també de construir un altre món. No pot ser tan difícil.
Igual que hi ha persones que imaginen la música des del silenci també hi pot haver algú que imagini un altre món des d'aquest.
Igual que hi ha algú que inventa instruments musicals com aquests també hi pot haver algú que inventi les eines per fer un altre món diferent d'aquest.
Igual que hi ha algú que interpreta amb passió la música amb aquests instruments també hi pot haver algú que s'apassioni per fer un altre món diferent d'aquest. 

No hi veig cap raó per la qual no pugui ser així, i estic convençut que el canvi acabarà passant.

Per cert, un excel·lent per l' "Associació d'Amics de Sant Magí de la Brufaganya i el seu entorn" per la feina feta.

1 comentari:

Dani ha dit...

Hola Toni,
Prou que n'hi ha, de gent que, des del seu anonimat està fent petites coses increïbles, impressionants i fascinants, només cal mirar què han aconseguit fer la colla dels 350.org aquest cap de setmana. Això ja està bullint Toni!, i, com diu en Guardiola, és un honor ser contemporani a tot això. Tanquem les teles i PENSEM, i així, SEREM!!!!