dimecres, 30 de maig del 2012

La resposta és...


L'enredada ha estat tan gran que la situació és complexa i la solució no és ni molt menys evident. De quina manera podem canviar el model de societat per fer-lo més just i sostenible? Com ho hem de fer per sortir-nos-en? Qui ha de fer què? Semblen preguntes difícils, però en realitat la resposta és més fàcil del que sembla: l'ACTITUD DE LES PERSONES.

Quan Ramon Folch ens diu (veure aquí) que l'estupidesa i l'ambició no ens porten pel bon camí, ens està donant una pista de quin sí que ho és: la senzillesa i la generositat. I és en les nostres mans, de les persones normals, que l'actitud sigui aquesta i no una altra.

Fa un parell de dissabtes un grup de persones van començar de forma desinteressada a netejar una part de Santa Coloma de Queralt bastant desconeguda tot i que la majoria hi hem passat moltes vegades: el camí que va des de les Fonts de les Canelles fins l'aqüeducte. I aquest proper dissabte dia 2 de juny, igual que ho faran el 16 i el 30 del mateix mes, es tornaran a trobar de 10 a 12 a les fonts per continuar amb aquesta feina, desinteressadament. Amb senzillesa i generositat dedicaran un parell d'hores d'un dissabte al matí a compartir inquietuds amb altres persones i ajudaran a que el poble sigui una mica millor. Aquesta és l'actitud que cal.

Arreu hi ha persones, moltes, que fan accions desinteressades que contribueixen a fer poble, i en molts àmbits diferents: social, esportiu, lleure, educació, gent gran, ...
Segurament que aquestes petites accions no són per sí soles la solució a la situació de la nostra societat, però sí que en són una part molt important, i només amb aquesta actitud anirem pel bon camí. Si els referents de la nostra comunitat fossin aquestes persones senzilles i generoses en lloc de 'personatges' d'èxit fràgil, segurament la nostra actitud també seria diferent i entendríem el mon d'una altra manera.
Gràcies i endavant.

2 comentaris:

Alba ha dit...

Olé!
Gràcies a tota aquesta gent desinteressada que fan d'aquest món un lloc més bonic :)
I enhorabona a tu també, m'agrada molt el teu blog.
Salut!

toni rius ha dit...

Doncs sí: olé per aquesta gent!!
I moltes gràcies a tu, Alba, per llegir i participar en el blog. Hi ets convidada sempre que vulguis.
Toni